

Här lägger vi ut de gårdsprodukter som vi har till salu. Om det är tomt beror det på att vi inte har något att sälja för stunden.
Läs mer
Gör din
beställning

Filélåda 10kg - 2200 SEK
50% färs, 50% detaljer (Filé, stek-/grilldetaljer och grytstek/-bit)
Rygglåda 10 kg - 2000 SEK
50% färs, 50% detaljer (Skivad ryggbiff, stek-/grilldetaljer och grytstek/-bit)
Entrecôtelåda 10 kg - 2000 SEK
50% färs, 50% detaljer (Skivad entrecôte, stek-/grilldetaljer och grytstek/-bit)
Familjelåda 10 kg - 1550 SEK
ca 7 kg färs, ca 3 kg detaljer (Stek-/grilldetaljer och grytstek/-bit)
Linas nötkasse - 1500 SEK
5 kg: 50% färs, 50% detaljer (Skivad ryggbiff och entrecôte samt stek-/grilldetaljer)
*Betalning med Swish

BUTIKEN

Välkommen till vår gårdsbutik!
I gårdsbutiken har vi ett kylrum där vi förvarar våra produkter. Vi fyller på när vi har färskt kött till salu. Vi brukar annonsera ut vilka öppettider vi har på facebook. Sök på haglundsgard och följ vår sida så får du uppdateringar. I gårdsbutiken kan man välja fritt vilka detaljer man vill köpa. Här på vår hemsida kan man beställa lite större volymer.
Vi säljer även vårt kött på Reko-ring Tjust och Reko-ring Vimmerby.
Hallingeberg Prästgården 1
59491 GAMLEBY
070-4947938
Om Djuren

Våra djur är av rasen Svart Angus.
En ras som är en effektiv grovfoderomvandlare – det innebär att den lätt tillgodoser sig med och omvandlar tex gräs, örter, blad och buskar till energi som får den att må bra och växa. På vår gård får djuren gå in och ut som de vill året om. På vintern tycker de dock bäst om att vara nära maten och rör sig så lite som möjligt, mellan halmströbädden i ladugården och foderbordet som är utomhus, för att spara energi.
Vårt kött kommer från långsamt växande djur, som ej göds med kraftfoder, med relativt hög slaktålder vilket ger smakrikt, mer marmorerat och nyttigare kött. Det möras i ca två veckor, innan det vacuumpackas i konsumentförpackning (förpackningarnas storlek är mellan 300 och 1300 gram)



om passionen

Vi gör det vi tror på -för att ni ska kunna välja det ni tror på.
Det finns många sätt att producera kött på och det gäller att man har respekt för det man gör. Man väljer en nivå och inriktning för det man tror på och gårdens resurser styr också mycket. Den gård vi brukar har relativt mycket betesmark och vi som brukar den sätter ett högt värde på djurmiljö. Vi är medvetna om att djuren finns på gården för att skapa en produkt som man sedan skall äta och när vi summerar det här så hittar vi för oss en naturlig lösning.
Vi använder inte det spaltboxstall som finns i ladugården, där 90 djur ska gå i små boxar med betonggolv att ligga på - Vi väljer en annan yta i stallet där vi har färre djur som får ligga på en varm djupströbädd av halm samt själva välja när de vill gå ut och äta.
Vi väljer bort gödning med kraftfoder för att få maximal och snabb tillväxt - Vi väljer gräs, örter, klöver som ensilage eller hö som tillsammans med mineraler ger djuren en foderstat de mår bra av och växer i sin egen takt.
Vi använder inte bekämpningsmedel och konstgödsel för att få maximal produktion på åkrarna- Vi väljer lägre skördar i en växtföljd som binder mycket kol.
Våra slaktdjur behöver inte åka långt med lastbil till ett stort slakteri- Vi använder lokala slakterier.